De lente klopt aan de deur. De winter vertoonde begin maart nog de laatste stuiptrekkingen, maar de lente staat voor de deur.

De Russische beer heeft plaatsgemaakt voor veel zachter weer. Maart is echt een overgangsmaand en we zien vanaf nu de temperaturen langzaam omhoog kruipen. De lente als krachtig geneesmiddel, als voorbode van nieuw leven. De lente is een periode van verandering, een periode waarin de natuur weer tot leven komt. Lente en nieuw leven horen bij elkaar. Ook de dieren hebben het voorjaar in de kop. Wanneer de lente begint, kan je er op rekenen dat het niet lang meer duurt voordat er zwangere poezen gevonden gaan worden. Vooral in de zomermaanden zitten de dierentehuizen vol met kittens.

Ook in ons dierentehuis is de lente al goed merkbaar. Drukke tijden breken weer aan om met nog meer focus en ambitie te kunnen bijdragen aan een betere wereld voor onze dieren. Zodra de lente begint en vooral in de zomer, worden er vele kittens (binnen)gebracht, hele nesten soms, met of helaas ook zonder moederpoes. Daarom is het van groot belang uw kat op tijd te laten castreren of steriliseren.

Vakantie. Weekendje weg.

Kortom: U gaat een tijdje van huis en uw hond of kat kan niet mee. Ons dierenpension biedt een kwalitatief verblijf en verzorging als u op vakantie gaat. Ook voor dagopvang kunt u bij ons terecht. Voor het verblijf van uw huisdier is het aan te raden tijdig te reserveren.

50-jarig jubileum.

Stichting Dierentehuis Ter Marse bestaat dit jaar 50 jaar! Om dit te vieren vindt op zaterdag 16 juni een open dag plaats. Het zal een feestelijke dag worden met allerlei activiteiten en natuurlijk een hapje en een drankje. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Door middel van een jubileumkrant, welke door Nian Uitgevers zal worden verzorgd, zullen we dit in ons verzorgingsgebied onder de aandacht brengen.

Ter Marse beschikt over 50 jaar historie. In 1968 streden we voor de oprichting van een asiel, nu hopen we datzelfde asiel juist overbodig te kunnen maken. Stilstaan is geen optie. Nu, 50 jaar na de oprichting, constateren wij dat er nog immer behoefte is aan onze doelstelling en werkzaamheden.

Huisdieren horen niet in een asiel. Wij maken ons sterk voor minder instroom en sneller en duurzamer plaatsen van de (asiel)dieren. Kortom: Uitdagingen genoeg voor de komende jaren, maar dat kunnen we niet zonder U.

U kunt helpen.

Om de opvang van de zwerf- en afstandsdieren goed te laten verlopen is veel geld nodig. U kunt ons asiel financieel steunen door middel van schenkingen, eenmalig of periodiek, legaten of erfstelling. Ons dierentehuis heeft de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Dit betekent dat u uw gift/schenking geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op uw belastbaar inkomen. De Belastingdienst betaalt dus mee aan uw gift.

JT Berends,
Voorzitter.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...