Dan zijn de kittens aan de beurt. Het zijn hele mooie, gezonde, kleine kittens.

Na een korte check zijn het 2 zwart/witte meisjes die nu  Dagje asiel mei 2017                           

Vandaag is het maandag 1 mei 2017. Al vanaf eind maart, begin april stijgt de spanning bij alle werknemers binnen het asiel en bij alle pleegmoeders thuis, wanneer zullen er kittens binnenkomen?

Pleegmoeders zijn al druk in de weer met het halen van grit, benches, kattenbakken, speelgoed, kittenbrokjes etc., wat allemaal al voor hun klaar staat bij ons in het asiel. Uiteraard staat bij ons in het dierentehuis ook alles al klaar om de eerste moederpoezen met kittens liefdevol op te vangen. Tot vanochtend was het telkens loos alarm.

In de vroege ochtend

De vrijwilligers van de dierenambulance kwamen de parkeerplaats oprijden. Er was al vroeg een melding binnen gekomen van een meneer dat er 3 hele kleine kittens bij hem op de oprijlaan lagen. Natuurlijk is er gelijk op de melding gereageerd en zijn de dierenambulancemedewerkers in de ambulance gestapt om een kijkje te gaan nemen. Op de vindplaats aangekomen lagen er inderdaad 3 hele kleine kittens. Aan de “verse” navelstrengetjes was te zien dat ze nog maar een paar uurtjes oud waren. Aangezien de nachten toen een stuk kouder waren, moest er gelijk actie worden ondernomen om onderkoeling te voorkomen. Moederpoes liep wat verbaasd in het rond bij haar kittens, omdat ze waarschijnlijk niet begreep wat er gebeurde. Toch vond zij het prima dat haar baby’s in een klein, warm mandje werden gelegd. Moeder zelf ging in een eigen vervoersmandje mee om straks in het asiel weer met haar kittens herenigd te worden.

Een warm mandje

Nu is het 7:30 uur en staan ze met hun vieren voor mijn neus.

Moederpoes, die ik zojuist de naam Erin heb gegeven, is heel lief.

Ze vindt alles wel heel erg spannend. Toch mag ik haar aaien en voorzichtig  uit de mand halen om haar in een ingerichte wandkooi te zetten. Hierin staat een heerlijke mand met fleece kleden en kruiken om op te warmen en bij te komen van dit avontuur.

Ebby en Emy heten en 1 cypers jongetje die de naam Eljay heeft. Ik leg ze lekker bij hun mama in het warme mandje.

De komende dagen houden wij ze goed in de gaten en maken we plannen om ze naar een lieve pleegmoeder te brengen die alle liefde en aandacht heeft voor Erin en haar baby’s.

Nog meer kittens

Na deze dag werden er dagelijks moederpoezen met kittens, kittens zonder moeder en nog zwangere poezen bij ons binnen gebracht. Inmiddels hebben we al heel veel kittens bij ons en de pleegmoeders ondergebracht. Dit zijn kittens met moeders maar ook een aantal zonder moeder. Aangezien het nu nog maar eind mei is, zal het aantal moederpoezen en kittens dat bij Dierentehuis ter Marse wordt binnengebracht nog flink toenemen.

Er staat ons nog een behoorlijke drukke periode te wachten. Maar wij gaan ze allemaal met open armen ontvangen en ze samen met alle pleegmoeders, alle liefde, zorg en aandacht geven die ze nodig hebben.

Als de kittens groter zijn gaan we ons uiterste best doen om voor hun allemaal, ook voor de moederpoezen, weer een gouden mandje te vinden.

             

 José

 

 

Dier in de spotlight

Drukke maar lieve hond zoekt warme mand

Lees verder ...

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen Dierentehuis Ter Marse, schrijf u dan nu in en ontvang elk kwartaal automatisch onze nieuwsbrief

Mede mogelijk gemaakt door...