In het zonnetje... 

Op het moment van schrijven van dit voorwoord is het nog even doorbijten met de buien vandaag. En ook morgen wordt het wisselvallig. Maar de komende week laat de zon zich gelukkig weer veelvuldig zien en kunnen we opnieuw genieten van de zon.

In juni hebben we een aantal medewerkers en vrijwilligers even in het zonnetje gezet...weken hebben ze hard, maar dan ook keihard, gewerkt om ervoor te zorgen dat 9 Labrador gezond op de wereld kwamen. Daarbij werd 'mama' liefdevol begeleid en geholpen. Diep respect voor allen die zich hiervoor hebben ingezet.

In de zomer is het altijd een drukte van belang in ons dierentehuis. De drukte in de dierenverblijven neemt vooral toe als de zomervakantie aanbreekt. Mensen denken niet na over een goede oplossing en zetten hun dier op straat of brengen het naar het asiel. Ook wachten mensen tot na hun vakantie om een hond of kat uit het asiel halen.

Tijdens de zomerdrukte heeft ons dierentehuis ook te maken met een verminderd personeelsbestand en een onderbezetting aan vrijwilligers. Mensen die overblijven worden geconfronteerd met een extra werkdruk. Gelukkig krijgen we hulp van vakantiekrachten en pleeggezinnen. Dat is vooral goed voor de opvang van kittens.

Alle medewerkers en vrijwilligers die worden ingezet om deze zomer alles weer in goede banen te leiden willen we graag alvast in het zonnetje zetten...

We willen graag ook onze asieldieren in deze drukke zomermaanden in het zonnetje te zetten...

Al onze dieren verdienen een nieuw en liefdevol thuis!! Bent u op zoek naar een leuke hond of kat? Neem dan eens een kijkje bij onze dieren. U bent van harte welkom! Onze dierverzorgers staan voor u klaar met advies en begeleiding.

Neemt u ook eens een kijkje bij onze facebookpagina.

In de zomer kan het nog wel eens flink warm worden, ook voor uw huisdier. Veel van onze huisdieren kunnen daar niet zo goed tegen. Ze hebben bijvoorbeeld geen zweetklieren waarmee ze hun lichaam kunnen koelen zoals wij. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is.

Tot slot wil ik u namens alle medewerkers en vrijwilligers een hele fijne zomer en een prettige vakantie toewensen!

 

JT Berends,

voorzitter.

Mede mogelijk gemaakt door...